Julväntetiden

Julväntetiden

Vi tänker fira lite annorlunda julväntetid än tidigare år. I år har vi julpysselkvällar istället för julfest där barnen får tillsammans med er föräldrar komma hit och pyssla lite. Nästan likadant som ifjol, men vi gör det redan nu i november. Småttingarna tisdagen den 28.11, kl. 18.00 och stora sidan torsdagen den 30.11. kl.17.30.

 

Den 5.12. har vi en självständighetsfest på dagen, för barnen och personalen i barnträdgården. Vi klär på oss det finaste vi har och skålar och dansar i festsalen.

 

Blivande förskolebarnen har skridskoskola v.49.

 

Efter självständighetsfesten tänker vi börja sakta ner och mysa inför jul. När världen omkring oss börjar hetsa och öka på takten med att göra förberedelser inför jul, gör vi motsatsen. Vi dämpar på belysning, lyssnar på julmusik, läser julsagor och annat i lugn och stilla gång. Julen får komma med mys. Så det inte händer som med hunden bredvid…

 

 

Vi hoppas vi får besök av skolans Lucia på Lucia dagen, eller så går vi och titta på henne till stora skolans sida, vi informerar mera när vi får veta om hur det blir.

 

Barnträdgården har öppet till fredagen den 22.12. kl. 15.00.

Mellandagarna stängt och så är vi tillbaka igen 2.1.2018

 

God Jul!

 

Höstterminens start

Höstterminen startar! Alla gamla och nya är välkomna till barnträdgården!

Det har skett lite ändringar här, gården har renoverats under sommaren, och ännu är den inte riktigt färdigt. Det borde inte ta länge tills den är det. Men än så länge får ni se upp när ni kommer in på gården, det finns verktyg där och man kan inte låta barnen springa in utan en vuxens sällskap.

Gården känns större, ser fin ut och är tryggare än den var. Barnen får sedan dömma om den är bra och funktionerande

.

Vårinfo

Vi fick ett överraskande och trevligt erbjudande från Studentteaterfestivalen som ordnas här i Björneborg under kommande veckoslut. Imorgon, fredagen den 21.4. kl. 15 får 3-6 åringarna gå och titta på teater till Annis. Vasa studentteater Rampen deltar med föreställningen Tuppens minut! och den ska vi få se. Vi börjar gå dit kl.14.30. Pjäsen räcker 25 minuter, så vi borde vara tillbaka till klockan 16.

Fredagen den 28.4. firar vi vår traditionella Wappen maskerad, med en liten pjäs som tanterna visar åt barnen, det blir dans i vårt disco, mete och vi får någonting gott att äta dagen till ära.

I maj blir det ingen föräldrakaffemorgon, för att vi bjuder mammorna på morsdagskaffe fredagen den 12.5.

Tisdagen den 16.5. ska blivande förskolebarn gå upp och bekanta sig med förskolan.

Torsdagen den 18.5. åker vi till MuuMaa, Koivuniemen herra på vårutflykt. Bussen startar kl. 9.00 och tillbaka är vi före 13.30.

Vårfesten är tisdagen den 23.5. kl. 18.00 i Mikaelgårdens festsal den här gången.

Marie kommer att vara borta från arbetet 15.5.– 22.6. Under tiden har viceföreståndaren Sonja Lindh-Palolahti ansvaret. Det medför att vi önskar att ni fyller i barnens närvaro för juni månad, senast fredagen den 5.5. så kan Marie ordna personalens semesterdagar innan hon blir ledig.

 

Julimånaden har vi stängt som vanligt och tillbaka är vi igen 1.8.2017. Trevlig sommar!