Höstterminens start

Höstterminen startar! Alla gamla och nya är välkomna till barnträdgården!

Det har skett lite ändringar här, gården har renoverats under sommaren, och ännu är den inte riktigt färdigt. Det borde inte ta länge tills den är det. Men än så länge får ni se upp när ni kommer in på gården, det finns verktyg där och man kan inte låta barnen springa in utan en vuxens sällskap.

Gården känns större, ser fin ut och är tryggare än den var. Barnen får sedan dömma om den är bra och funktionerande

.

Vårinfo

Vi fick ett överraskande och trevligt erbjudande från Studentteaterfestivalen som ordnas här i Björneborg under kommande veckoslut. Imorgon, fredagen den 21.4. kl. 15 får 3-6 åringarna gå och titta på teater till Annis. Vasa studentteater Rampen deltar med föreställningen Tuppens minut! och den ska vi få se. Vi börjar gå dit kl.14.30. Pjäsen räcker 25 minuter, så vi borde vara tillbaka till klockan 16.

Fredagen den 28.4. firar vi vår traditionella Wappen maskerad, med en liten pjäs som tanterna visar åt barnen, det blir dans i vårt disco, mete och vi får någonting gott att äta dagen till ära.

I maj blir det ingen föräldrakaffemorgon, för att vi bjuder mammorna på morsdagskaffe fredagen den 12.5.

Tisdagen den 16.5. ska blivande förskolebarn gå upp och bekanta sig med förskolan.

Torsdagen den 18.5. åker vi till MuuMaa, Koivuniemen herra på vårutflykt. Bussen startar kl. 9.00 och tillbaka är vi före 13.30.

Vårfesten är tisdagen den 23.5. kl. 18.00 i Mikaelgårdens festsal den här gången.

Marie kommer att vara borta från arbetet 15.5.– 22.6. Under tiden har viceföreståndaren Sonja Lindh-Palolahti ansvaret. Det medför att vi önskar att ni fyller i barnens närvaro för juni månad, senast fredagen den 5.5. så kan Marie ordna personalens semesterdagar innan hon blir ledig.

 

Julimånaden har vi stängt som vanligt och tillbaka är vi igen 1.8.2017. Trevlig sommar!

 

Februari- mars info

pulkåkning

Onsdagen den 8.2. åker stora sidans barn till Rosnäs skidcenter för att ha en friluftsdag. Det blir pulkåkning och korvgrillning. Bussen startar kl. 9.00 från barnträdgårdne och tillbaka är vi kl. 12 och då äter vi lunch. Så halvdagsbarnen borde vara klara att åka hem kl. 12.30.

Småttingarna (Humlorna och Kaninerna) kommer att ha en friluftsdag i Skrivarholmen. När det blir av, beror på vädret. Ni får mera information sen, när det blir aktuellt

 

Föräldrakaffet börjar torsdagen den 9.2. Inte ännu på småbarnsavdelningarna.

 

Alla hjärtans dag, den 14.2. firar vi alla tillsammans här i Tigrarnas avdelning.

tuva och ture

Åbo teater kommer på besök i mars antigen den 1.3 eller den 7.3. med pjäsen Tuva och Ture i hemligheternas hus. Föreställningen uppvisas för barnträdgårdens barn i Mikaelsgårdens sal. Från småttingarna kommer de större barnen för att titta på pjäsen.

 

Vi skrinnar på Liisantori så länge som det är möjligt. Checka barnets skridskor att de är i rätt storlek och i bra skick. Hjälm ska barnet förstås ha och även skydd till skridskorna.

Sportlovsveckan är v. 8. Ni som inte än har fyllt i närvarolistan, var snäll och gör det nu.

 

Marja Illman i Nassarna börjar jobba 50% i månaden fr.o.m 1.2. Den andra hälften av månaden är det Jaana Juhola som jobbar i Nassarna.